Informatie Water

Het kraanwater in Nederland behoort tot het beste water van de wereld. Het is gezond en betrouwbaar om te drinken voor jong en oud. Voor ons drinkwater gelden strenge normen en er wordt continue gecontroleerd of het hieraan voldoet. Metingen vinden plaats bij de bron, tijdens het zuiveringsproces, in het leidingnet en in de waterleiding thuis of op kantoor.

Wat zit er in kraanwater

Drinkwater bevat naast water allerlei mineralen (calcium en magnesium), zouten, stoffen en bacteriën. In de wet is bepaald aan welke waterkwaliteitseisen jouw drinkwater moet voldoen. Zo staat daarin welke stoffen in drinkwater moeten voorkomen en welke juist niet. Ook moet de pH-waarde alkalisch zijn. Zuur water (water zonder mineralen) bijt en dit is slecht voor het lichaam en slecht voor de leidingen.

Hardheid van water

De hardheid van water wordt bepaald door de hoeveelheid calcium (kalk) en magnesium in het kraanwater. Hoe meer van deze mineralen in het water, des harder het water en vandaar dat we spreken over hard water en zacht water. De hardheid van water wordt in Nederland en België uitgedrukt in “Duitse Hardheid”. Deze eenheid wordt uitgedrukt in °dH.

De hardheid van het water is overal verschillend en is afhankelijk van de bron en spaarbekkens. Zo is bijvoorbeeld water uit de duinen van nature rijk(er) aan kalk en is de hardheid hoger en zal je in zo’n gebied meer last hebben van kalkaanslag.

Hoe ontstaat kalkaanslag

Kalkaanslag ontstaat pas als het calcium in het kraanwater of koelwater een reactie aangaat met carbonaat. Die reactie ontstaat onder andere als je water verwarmt. Pas dan krijg je (last van) calciumcarbonaat en dat noemen we kalk(aanslag). Vandaar dat je in de badkamer (douche) en in de waterkoker vaak last hebt van kalkaanslag.

Magnetische waterontharder

Zachter kraanwater zorgt voor minder kalkaanslag en zorgt derhalve ook voor een efficiënter resultaat. Zo heb je bijvoorbeeld minder (af)wasmiddel nodig en zullen elektrische apparaten (wasmachine, vaatwasser, koffiezet, boiler, cv-ketel) minder stroom verbruiken. De kalkaanslag in elektrische apparatuur jaagt het stroomverbruik omhoog en in het ergste geval gaat jouw apparatuur kapot / minder lang mee.

Met onze magnetische 360° waterontharders, zoals de Magiko 1000, Magiko 5000 en Magiko 10000 filteren wij niet de mineralen uit het water, maar wordt het water magnetisch behandeld. Het magnetisch veld zorgt voor een “chaos” in het water, waardoor de structuur van het water verandert. Hierdoor zullen de mineralen, na verwarming, minder “klonteren”. Door deze verandering zal je tot wel 85% minder last hebben van kalkaanslag en behoud je wel de belangrijke en gezonde elementen (kalk en magnesium) van het kraanwater.

Kalk en magnesium komen van nature voor in drinkwater en zijn niet schadelijk voor het lichaam en dragen bij aan de alkalische waarde (pH-waarde) van het kraanwater.

Kosten waterontharder

Wij bieden de sterkste – en de goedkoopste magneet waterontharders aan in Europa. Geen tijdelijke (oneindig doorlopende) kortingsactie van tot wel 50%, maar gewoon altijd scherp geprijsd!

MAGIKO 5000 & MAGIKO 1000 VOOR SLECHTS € 59,95

Onze waterontharders verlengen onder andere de levensduur van jouw witgoed apparatuur, CV-ketel en voorkomt kalkaanslag in de badkamer! Nu de Magiko 5000 en de Magiko 1000 voor slechts € 59,95 en gratis verzending.

TIJDELIJKE ACTIE
Bestel de Magiko 5000 en Magiko 1000 voor slechts € 59,95
Klik op het plaatje om de aanbieding te bekijken.